Älskade Silly Season

illy season – en ständig bergochdalbana mellan förväntningar på nyförvärv och rädsla över att förlora nyckelspelare.

Trots detta så är det en underbar del av säsongen!

Redan innan förra säsongen tog slut gick det många rykten om spelare som skulle lämna, en hel drös var på väg till Oskarshamn sa dem och vår stjärncenter Dan Pettersson skulle utan tvekan försvinna.
Det var, som vanligt, inte mycket som stämde. De flesta spelarna stannade kvar i Västervik. Det var bara Filiph Engsund som försvann till Oskarshamn på ett try-out kontrakt. Det är sagt att VIK håller en plats för honom men jag har svårt att se att han inte tar en plats i IOK så jag tror vi kan sluta hoppas på det.
Att vi fick behålla nyckelspelare som Ludvig Engsund, Erik Backman, Pierre Gustavsson och Dan Pettersson kan mycket väl komma vara det som gör att även nästa säsong blir en underbar sådan.
När vi även får behålla kulturbärare som Georgsson, Nordin och Hedblad så börjar det kännas riktigt bra. Jag tycker det är väldigt viktigt att få behålla spelare som varit i klubben under en längre tid för det är spelare med VIK-hjärta och de behövs.

Jag började med de goda nyheterna för att jag tänkte att då skulle kanske inte de tråkiga vara lika tunga att skriva om, jag hade fel.
Det värker lite i mitt rödblåa hjärta när jag konstaterar att Västervik förlorade 2 spelare med Västervik som moderklubb. I en klubb som Västervik, som i dagsläget inte har någon återväxt alls egentligen så tycker jag det blir extra viktigt att försöka behålla de lokala spelarna. Det betyder massor för folk runtomkring. Att ha ett A-lag med många lokala spelare ökar intresset hos såväl sponsorer och publik.
Först så kritade Jacob Tenemyr på för Tyringe. Det känns rätt så tungt, Jacob som förvisso bara gjort en hel säsong i klubben har spenderat hela sin juniortid i IOK. Men det är en spelare som har framtiden framför sig och jag tror han kommer bli riktigt bra. Bara att hoppas att han hittar hem igen i framtiden.
Det är däremot fruktansvärt tungt att tappa en spelare som spelat hela sitt liv i den rödblåa tröjan. Jag talar givetvis om Fredrik Asplund. Forwarden med det fruktade direktskottet kommer vara obeskrivligt saknad i PTH i vinter och det blir ju inte roligare eftersom han kritade på för seriekonkurrenten Kristianstad.

Jag tänker inte gå in på varför de lämnade osv utan jag konstaterar bara att det är 2 västervikssöner som kommer blir saknade.
Jag är dock stor i stunden och vill önska båda 2 all lycka i sina framtida hockeykarriärer och jag hoppas givetvis att de en vacker dag styr skridskorna hem till Västervik igen!

Efter att vi nu sörjt lite att vi tappat 2 lokala spelare så kan vi ju vända lite på det och glädjas åt 2 nyförvärv som också är västervikssöner!
Den första är, för mig helt okända, 20-årige forwarden Viktor Lindell. Victor är hockeyskolad i Frölundas juniorverksamhet och har även representerat Sverige i U16-, U17- samt U18-landslaget. En ruskigt spännande spelare som spela förra säsongen i den amerikanska juniorligan North American Hockey League (NAHL). Det ska bli riktigt roligt att se vad Viktor kan bidra med i vinter.
Den andra är en person som jag personligen växte upp med till viss del. Vi bodde på samma område när vi var små och även om det skiljer 10 år mellan oss så minns jag honom väl. Jag hade dock inte i min vildaste fantasi kunnat tro att han skulle utvecklas till den hockeyspelare han är idag.
Han har precis avslutat sin utbildning i Leksand, i ett av Svea rikes vassaste ishockeygymnasium. Han representerade Småland i Tv-Pucken 2011/12. Hans namn är Josef Sjöblom och han är back.
Gör mig en tjänst och lägg detta namn på minnet för jag tror att han kommer bli en riktigt bra ishockeyspelare.
Så VIK går +/- 0 med egna produkter denna gång, men jag kan inte låta bli att känna att det är synd att vi inte gick +2.
För som jag skrev tidigare så tycker jag det är både roligt och viktigt att ha egna produkter. Drömmen är ju att ha ett riktigt bra J20-lag som kan skicka upp 2-4 spelare per säsong till A-laget. Det är precis så som våra förra seriekonkurrenter Mariestad har det och jag är väldigt, väldigt avundsjuk!

På tal om Mariestad så vill jag passa på att nämna några riktiga bomber i Silly Season i Hockeyettan överlag.
Vi i RBF anordnade en fest för klacken och laget efter förra säsongen. Under den festen hamnade jag i en diskussion med vår Kapten och han frågade mig då vilken min drömvärvning var till nästa säsong. Jag behövde inte tänka länge innan jag svarade; Söderman från Mariestad. Vi var överens om att Söderman egentligen är för bra för Hockeyettan och mycket riktigt så blev det inget Hockeyettanspel för Söderman nästa säsong då han kritade på för Sundsvall, en nykomling i HockeyAllsvenskan.
I och med att man flyttade upp 2 lag från Hockeyettan till HockeyAllsvenskan denna säsong så kommer det ju försvinna en del bra spelare då de nya lagen i HockeyAllsvenskan givetvis vill bygga upp med de bästa spelarna från HockeyEttan. Söderman var en av dessa.
En annan drömvärvning till Västervik hade varit 29-årige Carl-Johan Svensson från Grästorp. Jag har i flera år nu funderat över vad en så bra spelare gör i ett så dåligt lag som Grästorp, för även om det är hans moderklubb så är han ju en så pass bra spelare att han platsar i vilket topp-lag i HockeyEttan som helst.
Svensson gjorde 80p på 70 matcher i det ständiga bottenlaget Grästorp, det är riktigt imponerande. Detta tycker tydligen även Troja-Ljungby som la beslag på honom inför nästa säsong.
Sen måste jag ju snacka lite om Dennis Fröland också. 23-åringen som gjorde 2 succésäsonger i Västervik och sen valde att testa vingarna i just Troja-Ljungby.
Det gick inte alls lika bra för Fröland där och han hade rent av en riktigt dålig säsong.
Nu var det många med mig som trodde han skulle ”vända hem” igen och kommer tillbaka till Västervik där han tidigare varit så framgångsrik.
Tyvärr blev det inte så och Fröland kritade på 2 år för vår seriekonkurrent Varberg.

Vilka är då mer kvar i Västervikströjan från förra säsongen utöver de jag tidigare nämnt?
Där har vi de 2 unga spelarna vi hade höga förväntningar på förra säsongen, de gjorde det bra men jag tror att de båda kommer ta ett steg till nästa säsong. Jag talar om Victor Romfors och Sebastian Bengtsson. Sen har vi den evige retstickan Simon Mitman som under förra säsongen tonade ner sitt fysiska spel en hel del och jag tycker nog han borde höja det lite igen, spela lite mer på gränsen. Det behövs sådana spelare!
Sen är backarna Jens Andersson och Erik Gustafsson också kvar där jag hoppas att Andersson får det spelförtroende han förtjänar då han förra säsongen visade hu bra han var när han till slut fick mera speltid. Gustafsson tycker jag verkligen behöver höja sitt spel till nästa säsong, han har varit på tok för ojämn.

Utöver Tenemyr och Asplund så var det inga förvånande förluster för VIK efter förra säsongen.
Att vi inte skulle få behålla spelare som Jimmie Jansson, Linus Boström och Daniel Wälitalo var ganska väntat, jag tror det beror på att alla dessa spelare är lite för dyra för att ha i klubben en hel säsong. Även att jag tycker att en sådan som Boström hade varit värd varenda krona.

Nu verkar Västerviks lagbygge inför säsongen 2015/16 vara färdigt. De 2 sista in i truppen var först nyförvärvet Oskar Drugge och sen vår kapten, Jocke Englund!
Jag är lite skeptisk till värvningen av Drugge, inte för att han verkar vara en dålig spelare utan att han i vintras drog på sig en allvarlig skada som tydligen inte är helt läkt förrns om ett år men tydligen ska han kunna spela ändå?
Jag hoppas det kommer funka men det skapar ju lite oro i skallen.
Att sedan vår kapten skrev på var en rejäl lättnad, vi har alla väntat på denna vikta påskrift och helt plötsligt känns allt mycket bättre.
Vi behöver en bra ledare och Englund är vår otvivelaktiga kapten!

Jag längtar som tusan till att träningarna drar igång nu!
Nedräkningen till första träningsmatchen den 12 Augusti har också startat!
#rödblåttillsjagdör

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras