Hoppfull besvikelse

IK spelade i söndags sin sista grundseriematch på hemmaplan i Plivit Trade Hallen.
Då körde man över jumbon Grästorp med skrattretande 7-1. Det var bara ett lag på isen och dom lekte med sin motståndare.
När man står i klacken och skriker och ser denna uppvisning på banan kan man inte hjälpa att börja fundera över hur i helvete man kunde få spö av detta lag på bortais. Oförståeligt men samtidigt logiskt då det är såhär VIKs säsong har sett ut. En salig blandning av fenomenala matcher och katastrofala bottennapp. Så är jag förvånad över att VIK inte slutar top4 i år? Absolut inte, men trots det så höll man ju hoppet uppe fram till näst sista rundan då det avgjordes.

VIK var ett tippat topplag i år med ett riktigt bra lag på pappret men lyckades alltså inte leva upp till dessa förväntningar.
Blev pressen för stor? Var allt snack innan säsongen om hur givet top4-lag man var för mycket? VIK har ett väldigt ungt lag och kanske är det en liten förklaring till det svajiga och ojämna spelet. En annan förklaring är alla envisa långtidsskador. Började med att få våran tilltänkta förstaspade Ellingson skadad efter att Mjölby-spelarna körde över honom flera gånger. Sen var även Nordin och Andersson borta stora delar av säsongen. Även vår supporterspelar Tyler Johnson råkade ut för en skada precis när han fått igång spelet och som grädde på moset blev vår poängkung Hedblad skadad när det endast återstod ett fåtal avgörande matcher av säsongen, klart det är tungt! Även skador på Lind och Ulvbane rundar av skadeeländet vi hade denna säsong.

Jag kan inte sammanfatta denna säsong utan att slänga en känga åt domarkåren som härjar runt i Division 1. Nivån är så bedrövlig så man vet inte om dom ens har sett en regelbok ibland. Största problemet är att domarna klarar inte att hålla en jämn nivå sett över 3 perioder. Blandar total blindhet med näst intill påhittade utvisningar som ingen annan i hela ishallen kan förstå var den utvisningen hittades. Jag vet att det inte kan vara lätt att vara domare men om man nu är det så måste man någorlunda klara av sin uppgift, det är nog ingen domare som får godkänt denna säsong. Det finns vissa domare som man verkligen börjar undra varför dom hatar VIK så mycket för, och dom försöker inte ens dölja det. Domarna suger helt enkelt men nog om detta.

Sammanfattningsvis så kan jag inte säga att jag är nöjd med vad laget har presterat eller placeringen vi slutar på. Jag hade mycket större förhoppningar på detta lag. Men jag har även sett hur bra detta lag kan vara, spelarna har stundtals visat en nivå som är fantastisk. Frågan är vad det är som krävs för att dom ska komma till den nivån och hur dom ska lyckas hålla den?
Jag är väldigt hoppfull inför fortsättningsserien där egentligen Tranås utgör det enda hotet, precis som förra året. Tranås har i slutet av grundserien ryckt upp sitt spel ordentligt och dom kommer bjuda upp till kamp fast jag känner att vi har en riktigt, riktigt bra chans att vinna denna serie. Våra chanser ökar ordentligt om Hedblad bara blir frisk så det håller jag en extra tumme för.

Tänkte avsluta lite med att bedöma årets nya spelare i VIK med beskrivning samt bedöma dom på en skala 1-5:

Ludvig Engsund
En rejält positiv överraskning! Unga Ludvig fick nästan stå hela säsongen då Ellingson blev skadad tidigt och som han klev fram! Gjorde nästan ingen dålig match vad jag kan minnas och det känns bra att VIK har 2 stycken riktigt bra målvakter i år även om Engsund tyvärr verkar ha tappat lite sen Ellingson kom tillbaka, kanske mådde som bäst när han var given förstamålis.
Betyg: 4

Jonas Knutsson
Mycket bra och stabil back! Finns inte mycket mer att säga.
Betyg: 4

Eric Backman
Den jag tycker sticker ut mest av årets nykomlingar. En riktigt skottvillig offensiv back med ett bra slagskott! Väldigt kul att titta på! Aningens slarvig bakåt ibland då han mest vill framåt men det jämnar ut sig efter som han har presterat en hel del poäng i år.
Betyg: 5

Anton Svanström
Även Anton är en bra värvning av sportgruppen. Stabil defensiv och gör inga misstag. Har nog framtiden framför sig! Ett extra plus till Anton då han verkar älska oss i RBF och har framfört detta flertalet gånger på twitter.
Betyg: 4

Josh Burrows
En spelare man hade höga förhoppningar på, kanske lite för höga? Gör en hel del bra saker men samtidigt slarvar en hel del. Tror han kan bättre, han får gärna stiga fram under fortsättningsserien.
Betyg: 3

Tyler Johnson
Årets supporterspelare! Likt de tidigare supporterspelare vi haft genom åren går det lite segt för dom att komma in i spelet men när väl Tyler gjorde det var han en fröjd att kolla på! En spelare med mycket fart, vet var han har målet och han är alltid på spelhumör. Hade kanske önskat lite mer poäng ändå av Tyler men klart godkänd insats såhär långt.
Betyg: 4

Björn Hjärpe
En bra spelare som alltid jobbar hårt. Kämpar och sliter och är viktig för laget. Även här hade jag dock önskat lite mer poäng då jag tror att han har mer att visa upp.
Betyg: 3

Pierre Gustavsson
Detta var för mig en positiv överraskning. En bra tekare och ruskigt bra defensiv spelare men som samtidigt har väldigt mycket offensiva kvalitéer. Precis livsviktig för laget. Detta är en spelare som jag hoppas stannar länge i VIK.
Betyg: 5

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras