Historiskt!

äsongen som skrev in sig i historieböckerna.

Grundserien 2014/2015 blev en underbar resa och den bästa grundserie Västerviks IK har presterat på decennier. För första gången i klubbens historia tog vi oss till Allettan och jag tror även detta var, iallafall för mig veterligen, första gången Västerviks IK stod som seriesegrare i Division 1 (HockeyEttan).

Det blev en ovanlig säsong för oss supportar då vi varit vana att heja på ett lag som allt som oftast slagit ur underläge och kämpat för att ta sig uppåt i tabellen, denna säsong lade vi oss redan från start överst i listan och höll den nästan konstant igenom hela säsongen. En helt makalös insats.

Säsongen inleddes på nästan ett magiskt sätt, 9 matcher utan förlust under ordinarie tid när serien vände var det bara lillebror Vimmerby som lyckats ta 3p emot oss. Andra halvan blev lite jobbigare med en tung förlust borta mot Arboga bland annat, men vad gör det en dag som denna? Seriesegern säkrades ikväll genom hemmaseger med 4-0 över ett urblekt Surahammar och alla andra matcher är nu historia och betyder inget. Blickarna vänds nu mot Allettan!
Fast säsongens riktiga glädjefnatt var ändå när vi fick tvåla dit Vimmerby på bortais, ruskigt skönt och viktigt inför Allettan skulle jag tro. Efter en lång rad förluster mot lillebror var det nog extremt viktigt att få bort detta hjärnspöke som jag tror funnits i alla spelares huvuden.

Betyg på spelarna under grundserien
Ludvig Engsund
Andreas Hookana
Daniel Wälitalo (Har spelat lite för lite för att få en rättvis bedömning)

Eric Backman
Erik Gustafsson
Joakim Englund
Jens Andersson
Richard Dahl
Petter Lindberg
Fredrik Lindström

Emil Georgsson
Joacim Hedblad
Pierre Gustavsson
Fredrik Asplund
Simon Mitman
Filiph Engsund
Adam Nilsson
Jacob Tenemyr
Dan Pettersson
Thom Nordin
Sebastian Bengtsson
Victor Romfors
Jag kommer betygsätta alla efter säsongen och då även med lite motiveringar och tankar.

I mitt förra inlägg så gav jag alla nyförvärven plus efter hur väl jag trodde de skulle prestera under säsongen och jag måste säga att jag prickade in dem väldigt väl!

Jag tippade Västervik, Vimmerby, Skövde och Mariestad till Allettan innan säsongen och nu kan man ju konstatera att jag hade 3/4 rätt, Mariestad gjorde en riktigt svag säsong och ett starkt Tranås knep andraplatsen i serien.
I Allettan kommer vi ställas mot ovanstående lag plus IK Pantern, Kristianstad IK, Troja Ljungby och Tingsryds AIF. En riktigt svår serie. Det gäller att komma top5, klarar vi det? Klart som tusan vi gör det!

Måste bara trycka in en liten notis om förre VIKaren Patrik Karlkvist som efter förra årets succé i Västervik skrev på för allsvenska Mora. Säsongen började tungt och ”Packe” blev utlånad till div1-laget Hudiksvall och då hände något. Efter ett par poängfyllda matcher där togs han tillbaka till Mora och succén är nu ett faktum även där. Han gör poäng i nästan varenda match och huserar nu i första femman. Grattis Packe, detta är du värd!

Denna dag är det underbart att vara VIKare och det rödblåa hjärtat slår några extra hårda slag.

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras