Säsongen 2014/2015 är äntligen här för Västerviks IK

ag hade tänkt skriva denna krönika innan säsongen drog igång på allvar men det blir inte alltid som man tänkt sig. Träningsmatcherna är över och säsongen har dragit igång.

Västerviks IK har nu, i det närmaste, en komplett trupp inför kommande säsongen. Tror dom är på jakt efter ytterligare en forward.
Dom 2 stora tappen är, som jag skrivit om innan, att Patrik Karlkvist skrev på för allsvenska Mora och sen tappade dom även den suveräna backen Dennis Fröland som gick till Troja Ljungby som spelar i HockeyEttan Södra.

Jag var väldigt orolig inför försäsongsmatcherna då jag inte visste hur i hela friden dom skulle lyckas täppa till det stora hål som Karlkvist lämnade, efter 5 vinster och 1 förlust under träningsmatcherna är oron borta.
Det stora utropstecknet är den helt nya kedjan med j20-spelarna Sebastian Bengtsson ifrån SSK och Victor Romfors från Hv71 som tillsammans med Filiph Engsund har varit helt suveräna under dessa matcher. Gissningsvis blir det framförallt Romfors som kommer ta över Karlkvist roll som skyttekung.
Förövrigt på forwardsidan finns det flera nyförvärv som b.la. tekningskungen Dan Pettersson samt ynglingarna Jacob Tenemyr och Adam Nilsson. Den förstnämnda tror jag kommer bli väldigt viktig i år.
Kvar från förra året: egna produkten Fredrik Asplund, rutinerade Emil Georgsson, speedkulan Pierre Gustavsson, stjärnan Joacim Hedblad (som tyvärr dras med skada för tillfället, jag hoppas verkligen han är tillbaka snart. Obeskrivligt viktig!), retstickan Simon Mitman och den alltid lika hårt kämpande Thom Nordin.

Hur ser det då ut på forwardsidan då vår kanske bästa back från förra året, Fröland, har försvunnit.
Det känns tryggt och skönt att kunna skriva att det ser rätt så bra ut. Trots att det endast finns 3 backar kvar från fjolårets trupp.
Dom mest intressanta backarna tycker jag är Petter Lindberg, en tuffing från Nyköping samt Jens Andersson assistkungen ifrån Sollefteå.
Andra nyförvärv är Richard Dahl, Erik Gustafsson samt Vita Hästen-lånet Fredrik Lindström. Den sistnämnda har varit total katastrof under de första matcherna med laget, bättrar han inte sin nonchalans och sitt slarv snart så måste tränare Karlin bänka honom.
Vi har även en spännande try-out i slovenen Ziga Grahut, en rätt så bra back i mitt tycke som mer än gärna får stanna säsongen ut!
Sen måste jag även flika in att Kaptenen med stort K, Joakim Englund till slut skrev på, föga förvånande men ack så skönt. En ruskigt viktig kugge, lagets pappa.
Typ såhär gjorde jag när jag såg att Englund hade skrivit på:


Den viktigaste posten, hur man än vrider och vänder på det, är ju målvakten. Då är det så skönt att känna att succén från förra året, Ludvig Engsund står kvar mellan stolparna. Även här ett spännande nyförvärv i Kalixkeepern Andreas Hookana som bara blir bättre och bättre för var match han står och jag hoppas att vi kan få en kamp om förstaspaden iår. Just nu faller min röst dock otvivelaktigen på Engsund pga. att hans stabilitet och lugn skapar en trygghet i laget.

Hur går det då för VIK i HockeyEttan Västra denna säsong?
Jag är fullkomligt övertygad om att VIK kommer ta en top4-placering och ta sig till AllEttan. Jag tror dom kommer få sällskap av Vimmerby, Skövde och Mariestad. Tranås är som alltid en svårtippad outsider. Nu har jag ju ännu inte sett lag som Borlänge och Lindlöven så jag väljer att inte skriva detta i sten, bortsett från att VIK kommer ta en av platserna dock!

Lista på nyförvärven
Plussen symboliserar hur bra/viktiga jag tror dom kommer vara under säsongen
Andreas Hookana
Jens Andersson
Richard Dahl
Ziga Grahut
Erik Gustafsson
Petter Lindberg
Fredrik Lindström
Sebastian Bengtsson
Filiph Engsund
Adam Nilsson
Dan Pettersson
Victor Romfors
Jacob Tenemyr

I korthet
Säsongen har ju dragit igång och jag tänkte vänta med att skriva om den till senare men jag måste ju bara nämna Emil Georgsson´s magiska 5 mål(!) i hemmapremiären mot Arboga, samtliga mål assisterade av Dan Pettersson. Vilken lyckad duo!

AIKs säsong i HockeyAllsvenskan efter uttåget från SHL i fjol har börjat katastrofartat. Toksist i tabellen och jag hoppas innerligen att dom börjat hitta sitt spel snart.

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras