Pre-Season

iden går och laget ser glest ut.

Fast jag vill börja med att reflektera över nästa säsongs nya serieindelning.
Först stod det klart att VIK skulle hamna i Division 1 Södra, den klart tuffaste och bästa Division 1-serien i landet med b.la. Troja Ljungby (som förra säsongen spelade i HockeyAllsvenskan), Kallinge/Ronneby och Tingsryd men så blev det inte, tyvärr.
Efter att Nyköping, som skulle i den Västra Div1-serien, gick i konkurs var serierna tvungna att göras om och det slutade med att VIK (tillsammans med Vimmerby) blev flyttade från den Södra till den Västra serien och får istället spela i en serie som påminner väldigt mycket om den vi spelade i förra säsongen. Här återfinns lag som Skövde, Mariestad och Tranås.

Jag tycker detta är så himla tråkigt. Jag tror det hade blivit en mycket roligare säsong, både för publik och spelarna, om vi hade fått spela i den andra serien trots att det skulle varit mycket svårare att ta sig vidare från den.
Hur många hundra personer extra skulle det inte kommit på en match där Troja Ljungby stått för motståndet istället för till exempel Falu IF?
Den svårare serien hade tvingat VIK att spela på en högre nivå hela säsongen eftersom det är så pass många bra lag i den serien och då kanske vi hade sluppit en sån berg-o-dalbana till säsong som vi hade förra året då vi inte riktigt klarar att prestera mot de sämre lagen.
Jag säger inte att det kommer bli en promenad genom den nya serien, tvärtom. Jag tror att denna säsong kommer bli väldigt lik den vi hade förra säsongen.

Åter till VIKs trupp.
I skrivandets stund är det 14 kontrakterade spelare till säsongen 14/15.
Det är 5 nyförvärv varav 4 stycken spelade en eller flera matcher för VIK förra säsongen då dom var här på lån. Det 5:e nyförvärvet är målvakten Andreas Hookana från Asplöven vilket innebär att vi inte får se Reid i VIK-tröjan nästa år. Jag vet inte hur pass bra Hookana är men hur eller hur så är jag inte orolig för målvaktsidan, vi har ju Engsund.

Backsidan är väldigt tunn just nu. Här krävs det lite påfyllning snarast. Jag saknar påskrifter från 2 spelare som spelade förra säsongen som jag gärna ser i VIK-tröjan även nästa säsong, det är Fröland och givetvis kapten Englund.

Forwardsidan ser ung men spännande ut. Jag saknar spets här, vi måste hitta någon att som kan fylla det enorma hål som Karlkvist lämnade. Lyckas Stolt och resten av sportgruppen gräva fram en ny sådan talang. Jag ser med spänning fram mot vad dom hittar på.
Vi har ju en spets i form av Hedblad men jag har ett litet frågetecken på honom då man inte vet om hans knän håller en hel säsong?

Jag vet att det är långt kvar till nästa säsong börjar men jag skulle gärna se en riktig värvningsbomb snart!

Jag har ännu inte satt upp några förhoppningar eller mål för nästa säsong, det kommer jag ut med när laget är komplett.

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras