Säsongen är över

et är med tungt hjärta man konstaterar detta faktum men samtidigt med stor stolthet.
För min del är det delad stolthet för laget samt mitt älskade RBF.

VIK har en såpass upp-och-nergående säsong att t.o.m. en sjöbuse skulle blivit sjösjuk.
Man började tyvärr med att missa säsongens mål, att bli top4 i tabellen och gå till Allettan.
Grunden till detta misslyckande var den svaga starten på säsongen och oförmågan att inte klara av att vinna dom viktigaste matcherna.

Man slutade 5:a och fick gå bakvägen via fortsättningsserien för att ta sig till Play-Off 1.

VIK hade fördelen av att ha med sig mest poäng in i fortsättningsserien men det hade nog inte spelat någon roll för VIK gick som tåget igenom fortsättningsserien och vann 14 av 15 matcher. Enda plumpen i protokollet var en snöplig uddamålsförlust hemma mot Kumla.

I Play-Off 1 sen väntade suveräna tabellsegraren från Division 1F-serien (förmodligen Sveriges bästa Div1-serie), Tingsryds AIF. Det går inte nog att beskriva hur självklara favoriter dom var att slå ut VIK men spelarnas stora VIK-hjärtan ville annorlunda!
I första matchen lagen i emellan var Tingsryd på besök i Plivit Trade Hallen och där tvingade VIK fram en förlängning efter en stark tredjeperiod efter underläge 2-4. I förlängning trycker dock Tingsryd in segerpucken och matchen slutar 4-5.
Nu väntade förhoppningsvis 2 tunga bortamatcher för VIK.
Andra matchen startar bättre med VIK-ögon sett, man leder både med 0-1 och 1-2 men även denna match går till förlängning. I förlängningen sedan så avgör kaptenen Joakim Englund och glädjen vet inga gränser!
Efter 2 vråltajta matcher mot ett av hela Sveriges bästa Division1-lag har alltså VIK kämpat fram en sista och avgörande Play-Offmatch, även den i Tingsryd.
VIKarna krigar som aldrig förr och efter 2 perioder står det 2-2 och hoppet lever men i tredje perioden tar bensinen slut i VIKarna och Tingsryd kan gå ifrån och vinna med 5-2.
Vilken matchserie detta var. VIK var som bäst i de 3 matcher som betydde mest men tyvärr räckte det inte ända fram. Det går inte annat än att vara stolt. Man gav Tingsryd verkligen en match och dom var verkligen tvungna att kämpa sig till denna vinst. Kan ju sticka in att Tingsryd har tagit sig enda fram till kvalserien till HockeyAllsvenskan.
Jag vill passa på att berömma stolta, starka RBF som ställer upp i vått och tort. Var på plats med en busslast i båda bortmatcherna i Tingsryd!

Vilka sticker då ut i årets VIK-lag?
Den klart lysande stjärnan i år var utan tvekan Patrik Karlkvist.
Han vann pris som årets spelare (utsedd av RBF) och även koggligan (Västerviks Tidningens pris) samt interna mål- och poängligan. En helt enastående säsong som slutade med 77 poäng på 45 matcher. Notis: Karlkvist var så pass bra att han nästa säsong spelar i Hockeyallsvenskan hos Mora IK.

En annan sak som verkligen slår en är att VIK hade 2 st väldigt bra målvakter. En skön grund för vilket lag som helst. Ludvig Engsund och Reid Ellingson delade nästan hälften/hälften på ansvaret hela säsongen och båda gjorde det riktigt bra. Ellingson visste man ju redan innan säsongen att han var en bra målvakt då han var i VIK även förra säsongen men att junioren Engsund skulle komma in och visa upp ett såhär bra spel förvånade nog många. Därför är det riktigt skönt att Engsund skrivit på för ytterligare en säsong i VIK-tröjan.

Joakim Hedblad hade som vanligen en bra säsong som tyvärr slutade i moll då han blev knäskadad på slutet men vilken komplett ishockeyspelare detta är. Det är guld att ha honom i laget.

Sammanfattningsvis så är jag ändå nöjd med säsongen, trots att det inte alls gick så som man trodde innan säsongen så är allt glömt och förlåtet efter den Play-Off kamp vi hade med Tingsryd.
Jag hoppas laget kan ta med sig detta hjärta och denna kamp in i nästa säsong.

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras