Sveriges OS-trupp

årts har sagt sitt!

Ja då har det äntligen kommit, det vi alla väntat på. Alla nationers OS-trupper offentliggjordes under veckan och för oss svenskar var ju spänningen över Sveriges trupp störst.

För ett tag sedan la jag upp min OS-trupp, här nedan följer den Mårts tog ut. Spelarna i fet stil är de som skiljer sig från min trupp. Nedan här kommer jag att kommentera skillnaderna.

Sveriges OS-trupp

Målvakter:
Henrik Lundqvist, New York Rangers
Jhonas Enroth, Buffalo Sabres
Jonas Gustavsson, Detroit Red Wings

Backar:
Niklas Kronwall, Detroit Red Wings
Oliver Ekman Larsson, Phoenix Coyotes
Erik Karlsson, Ottawa Senators
Niklas Hjalmarsson, Chicago Blackhawks
Henrik Tallinder, Buffalo Sabres
Alexander Edler, Vancouver Canucks
Johnny Oduya, Chicago Blackhawks
Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings

Forwards:
Henrik Sedin, Vancouver Canucks
Daniel Sedin, Vancouver Canucks
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
Daniel Alfredsson, Detroit Red Wings
Patrik Berglund, St. Louis Blues
Marcus Krüger, Chicago Blackhawks
Jakob Silfverberg, Anaheim Ducks
Nicklas Bäckström, Washington Capitals
Alexander Steen, St. Louis Blues
Loui Eriksson, Boston Bruins
Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK
Carl Hagelin, New York Rangers
Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
Johan Franzén, Detroit Red Wings


Till stora delar så var truppen väntat, var 2 relativt stora skrällar dock. Buffalos Henrik Tallinger och SAIKs forward Jimmie Ericsson.
Förklaringen till dessa uttagningar var, för Tallinders del, att han imponerade så mycket på Mårts under VM samt att han är en stor, stark defensiv back i ett landslag som annars osar rätt mycket offensivlusta. Tycker inte det är ett dåligt val men det återstår att se om det blir ett bra.
Förklaringen till uttagningen av Jimmie Ericsson, förövrigt enda spelaren från en liga i Europa, var att han är en spelare som är bra på allt. Som kan användas i alla situationer.
Jag är lite osäker över detta. Visst att Jimmie är en av de bästa spelarna i SHL, men håller han på hög landslagsnivå? (Jag syftar på att det inte är någon Euro Hockey Tour Cup som vi ska spela utan ett fullkomligt stjärnspäckat OS där ALLA världens bästa spelare kommer vara med) Det återstår som sagt att se, jag hoppas att han håller.
Att Enroth blir uttagen är ingen direkt förvånad över, som jag skrev i tidigare krönika så var han ju en av de stora anledningarna till att det blev svenskt guld i förra VM, tycker det är lite synd att Lehner inte får en chans men han har framtiden framför sig.
Två forwards till skiljer sig från min trupp, det är Berglund samt Alfredsson. Jag trodde ju att Alfredsson hade gjort sitt i landslaget men han har tydligen suget kvar och han har ju faktiskt spelat bra i Detroit under vinter, sen är han ju högerskytt också. Det är en bra uttagning av Mårts.
Sen valde Mårts Berglund framför Hörnqvist. Lite hugget som stucket. Jag tycker att Hörnqvist har haft en bättre säsong och sen är även han högerskytt, något som jag tycker är viktigt att ha i truppen.
Men sista skillnaden mellan min trupp och Mårts är att han trots allt valde att ta ut Vancouvers Alexander Edler. Det är inte det att jag tycker att han är en dålig hockeyspelare, inte alls! Men de faktum att han inte har spelat en hockeymatch sedan november och att han kommer vara avstängd de 2 första matcherna i OS pga. knätacklingen på Staal under VM gör att jag tycker det är dumt att ta ut honom. Hade hellre att han tog ut någon som kan spela alla matcher, spela ihop laget från början. Sen tycker jag det är ett stort frågetecken på hans form efter så lång frånvaro.
Edler är dock långt ifrån ensam i denna trupp att vara skadedrabbad. Loui Eriksson, Oliver Ekman-Larsson samt Alexander Steen har samtliga spelare problem med hjärnskakningar.
Franzén, Jonathan Ericsson, Jonas Gustavsson, Daniel Sedin, Patrik Hörnqvist har också småskador. Vi får verkligen hoppas att laget läker och håller ihop!
För kan vi ställa hela detta lag på OS-isen i Sotji, då får de andra nationerna verkligen se upp!

Det är kul såhär precis innan OS när man fått veta alla lags trupper, den ena mer stjärnspäckad än den andra. Du kan spana in alla OS-trupper här!
Det kommer bli en hockeyfest utan dess like i Sotji.
Jag längtar redan!

Jag tror verkligen att detta svenska landslag, om alla blir friska då, har en väldigt god chans att gå långt i OS. Det ska bli hur kul som helst att följa.
Nu är det bara att räkna ner dagarna till pucken släpps och OS är igång!

För er som väntar på min krönika om JVM så är den på gång, det var mycket känslor och tankar som var tvungna att redas ut men den bör komma ut inom kort.

Gilla & DelaKommentarer

Det finns inga kommentarer


Kommentera

Din kommentar kommer att granskas och godkännas av mig innan den publiceras